sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    puszka
  • kukurydza

    puszka
  • majonez

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek gruntowy

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    do smaku
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto
Fasolę i kukurydzę osączamy. Przekładamy do miski. Oczyszczamy i obieramy wedle potrzeb warzywa. Kroimy w kostkę.
Krok 2 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Można jednak przerwać gotowanie 2 minuty wcześniej, ryż będzie wtedy bardziej twardy i nie rozpadnie się w sałatce. Przelewamy ryż zimną wodą.
Krok 3 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy przyprawy oraz majonez z musztardą. Przekładamy do salaterki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 10.12.2013 18:46
pyszna salatka
moni0212 23.08.2012 22:50
dziękuje za mile slowo
treonina 20.08.2012 11:15
ładnie się prezentuje
Hanna5 20.08.2012 10:14
smaczna
beata111 20.08.2012 09:42
uważam że warto
ziutula 20.08.2012 09:42
na kolację syta i smaczna..
moni0212 20.08.2012 09:40
uważam że warto spróbować.też jesteście tego zdania?
EWI 20.08.2012 09:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat