Sałatka ryżowa z burakami w formie wianuszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    20 dkg
  • buraki czerwone

    2 szt
  • korniszony

    2-3 szt
  • Kukurydza z Puszki

  • cebula biała

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • majonez

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy obieramy i ścieramy na tarce.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kroimy w kostkę korniszony i cebulę.
Kukurydzę odsączamy.
Do miski przekładamy przygotowane warzywa dodajemy ryż i starte buraczki doprawiamy solą i pieprzem ,dodajemy majonez mieszamy.
Sałatkę przekładamy do foremki ugniatamy i wykładamy na półmisek .

POLECAM!!!1

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 19.01.2016 14:16
bardzo smacznie wygląda .
gosia56 19.01.2016 09:27
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 19.01.2016 01:48
ładnie i pysznie.
Bernadeta1 18.01.2016 22:46
bardzo apetycznie wygląda
Ania321 18.01.2016 19:22
Wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat