Sałatka ryżowa z awokado bez majonezu

Sałatka ryżowa z awokado bez majonezu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • awokado

    1 szt
  • papryka marynowana

    1/2 szklanki
  • olej lniany

  • pieprz biały Prymat

  • sól morska

  • korniszony

    2 szt
  • pieczarki marynowane

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Paprykę marynowana kroimy w dość duże kawałki. Pieczarki kroimy bardzo drobno. Awokado obieramy ze skórki , usuwamy pestkę i kroimy w drobną kosteczkę. Warzywa mieszamy z zimnym ryżem. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany i wszystko razem mieszamy. Sałatkę odstawiamy na ok 30 min. Podajemy z tostami.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

12.01.2014 13:04
musi byc smaczna

artur7

11.01.2014 18:25
salata mniam

jasiek

11.01.2014 17:33
dobra i zdrowa

Aleksandra/Olcia

11.01.2014 17:11
bardzo apetyczna

Romanowka

11.01.2014 16:47
Pyszna sałatka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat