Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 25 dag
sok z pół cytryny - -
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
posiekane listki kolendry 1 łyżka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sól - -
awokado
Pieprz czarny mielony Prymat - -
orzechy pistacjowe 7 dag
fasola 1 mała puszka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z awokado

Ugotować ryż na sypko, przelać zimną wodą i osączyć. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Fasolę osączyć z zalewy. Dymkę i kolendrę opłukać, osączyć i posiekać. Orzechy pistacjowe posiekać. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać resztę soku z cytryny, oliwę, doprawić papryka Prymat, solą i pieprzem Prymat i wymieszać. Przed podaniem schłodzić 1 godz. w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.04.2017 11:58
fajna sałatka
nikusonka 21.02.2011 23:42
ciekawy przepis
Babciagramolka 05.01.2011 21:10
Uwielbiam awokado.
Barbara55 21.10.2010 15:43
zjadać schłodzone?
halina17 24.05.2010 12:10
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak