Sałatka ryżowa z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    25 dag
  • sok z pół cytryny

    - -
  • dymka

    1 pęczek
  • posiekane listki kolendry

    1 łyżka
  • kolendra cała

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • awokado

  • pieprz czarny mielony

    - -
  • orzechy pistacjowe

    7 dag
  • fasola

    1 mała puszka
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko, przelać zimną wodą i osączyć. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Fasolę osączyć z zalewy. Dymkę i kolendrę opłukać, osączyć i posiekać. Orzechy pistacjowe posiekać. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać resztę soku z cytryny, oliwę, doprawić papryka Prymat, solą i pieprzem Prymat i wymieszać. Przed podaniem schłodzić 1 godz. w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 05.04.2017 11:58
fajna sałatka
nikusonka 21.02.2011 23:42
ciekawy przepis
Babciagramolka 05.01.2011 21:10
Uwielbiam awokado.
Barbara55 21.10.2010 15:43
zjadać schłodzone?
halina17 24.05.2010 12:10
Fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat