sałatka ryżowa z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    2 łodygi
  • ananas z puszki

    3 plastry
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • skórka z cytryny

  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • przyprawa curry

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt mieszamy z miodem i majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ugotowany ryż posypujemy curry,otartą skórką z cytryny i skrapiamy sokiem z cytryny przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.Łodygi selera obieramy i kroimy w cienkie krążki,ananasa kroimy w kostkę i łączymy z selerem orzechami i ryżem.Polewamy sosem i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Daria14 04.04.2011 16:09
pycha
Sylwia88 04.04.2011 14:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat