Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa warstwowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
szynka konserwowa 20 dag
ogórek kiszony 5 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
jajko 5 sztuk
ser żółty 15 dag
szczypiorek 5 sztuk
keczup 3 łyżki
majonez 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa warstwowa

Ryż gotujemy al dente, ogórki kroimy w kostkę i odciskamy, cebulę i wędlinę kroimy w kostkę, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.
Układamy w szklanej salaterce warstwy: ryż, keczup, ogórki, szynkę z cebulą, majonez, szczypior jajka i ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 10.01.2017 15:35
fajna sałatka
Małgorzata92 10.01.2017 13:37
Wspaniała :)
dodi 10.01.2017 13:32
pyszniutka, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak