Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYŻOWA NA SŁODKO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
kukurydza w puszce 1/2 puszki
rodzynki 3/4 szklanki
pierś z kurczaka 1 szt.
winogrona zielone 15 szt.
majonez 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYŻOWA NA SŁODKO

Woreczek ryżu ugotować w osolonej wodzie. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, pokroić w drobną kostkę. Rodzynki namoczyć na 2-3 minuty we wrzątku, po tym czasie odlać wodę. Winogrona pokroić na 4 części. Ugotowany, wystudzony ryż wysypać z paczki do miski, dodać pokrojoną pierś, kukurydzę, rodzynki i winogrona, wymieszać. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Odstawić na około pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak