Sałatka ryżowa na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • orzechy włoskie

    5 dag
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • ananas z puszki

    1 puszka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotowałam w parowarze na sypko ,ostudziłam,kukurydzę i ananasa osączyłam z zalewy anansa pokroiłam w kostkę dodałam do sałatki,orzechy włoskie rozdrobniłam tłuczkiem do mięsa ,wymieszałam z sałatką ,majonez połączyłam z jogurtem greckim polałam sałatkę doprawiłam do smaku szczyptą soli morskiej,wymieszałam wszystko razem.Przed podaniem schłodziłam w lodówce. Sałatka jest warta spróbowania robi sie ją szybko jest delikatna w smaku na słodką nutkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 05.08.2013 17:57
Uwielbiam sałatki ryżowe;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat