Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa na słodko

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 puszka
orzechy włoskie 5 dag
majonez tradycyjny 2 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
ananas z puszki 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa na słodko

Ryż ugotowałam w parowarze na sypko ,ostudziłam,kukurydzę i ananasa osączyłam z zalewy anansa pokroiłam w kostkę dodałam do sałatki,orzechy włoskie rozdrobniłam tłuczkiem do mięsa ,wymieszałam z sałatką ,majonez połączyłam z jogurtem greckim polałam sałatkę doprawiłam do smaku szczyptą soli morskiej,wymieszałam wszystko razem.Przed podaniem schłodziłam w lodówce. Sałatka jest warta spróbowania robi sie ją szybko jest delikatna w smaku na słodką nutkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.08.2013 17:57
Uwielbiam sałatki ryżowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak