Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa kolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/2 szkl
ryż basmati 1 szkl
groszek konserwowy 1/2 szt
kukurydza 1/2 szt
pietruszka natka
marchewka ugotowana 2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa kolorowa

Ryże płuczemy w wodzie i gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Groszek i kukurydze odcedzamy zalewy . Marchewke gotujemy studzimy i kroimy w kosteczkę.Lekko mieszamy składniki . Natkę siekamy dodajemy do sałatki . doprawiamy solą czosnkową ,pieperzem .Dodajemy oliwę z oliwek .Mieszamy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 23.01.2012 20:42
zawsze się zachwycam , że u Pani tak kolorowo :)
iwa643 23.01.2012 06:33
Używamy soli czosnkowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak