Sałatka ryżowa curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 gr
  • ananas w puszce

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • orzeszki ziemne

    50 gr
  • przyprawa curry

    4 łyżki
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Od razu po ugotowaniu wymieszać z oliwą i curry, dobrze wymieszać. Odstawić ryż do wystygnięcia.
Odcedzić kukurydzę i ananasa. Ananasa pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną posiekać drobno. Połączyć kukurydzę, cebulę i ananasa z ryżem.
Dodac poprażone orzeszki.
Połączyć wszystkie składniki sosu (Jogurt grecki i naturalny, oraz wyciśnięty czosnek) i dobrze wymieszać z resztą sałatki odstawić do lodówki na jakiś czas aby smaki się połączyły

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.12.2013 14:08
szybka i bardzo smaczna
Megi 03.06.2013 12:59
smaczna i zdrowa sałatka:)
Dorian 31.03.2013 21:06
smaczny pomysl
pestka 23.03.2013 18:27
pięknie podana i smakowita
Megi 17.03.2013 09:43
pyszna sałatka, polecam!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat