Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    20 dag
  • jajko

    5 szt
  • ogóki kwaszone

    4 szt
  • jabłka

    2 szt
  • majonez

    6 łyżek
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • posiekana zielenina

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowane na twardo, ogórki i cebulę drobno pokroić, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem połączyć z ryżem, dodać majonez,zieleninę, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać do wędlin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 05.11.2012 16:11
extra
Seba 04.04.2012 09:40
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat