Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydzy

    1 puszka
  • szynki

    30 dag
  • majonezu

    6 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ananas

    1 puszka
  • ryż

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, rozdrabniamy. Kukurydze odcedzamy i dodajemy do ryżu. Szynkę oraz ananasa kroimy np. w dorbną kostkę; dodajemy do pozostałych składników sałatki. Wszystko mieszamy z majonezem, doprawiamy solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 31.10.2011 15:37
ja też robię ja z kurczakiem:)
Magdalena/26Mooi 22.09.2011 16:55
pyszna!
iknkirke 02.04.2011 19:45
Bardzo dobra. Ja zamiast szynki daję ugotowaną pierś z kurczaka.
Mati13 20.02.2011 13:49
fajna;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat