Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szkl,
  • jajka ugotowane na twardo

    6 szt,
  • ogórki konserwowe

    5 szt, mogą być kiszone,
  • marchewki

    4 -5 szt,
  • pietruszka

    3 szt,
  • seler

    1/2 szt,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • cebula

    2 szt,
  • groszek konserwowy

    1 puszka,
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka,
  • majonez

    1 słoik,
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , odsączyć na durszlaku a następnie przełożyć do większej miski.,
Jarzyny opłukać , ugotować.
Po ugotowaniu obrać , pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego ryżu.
Jajka ugotować ,obrać i pokroić w kostkę, również dodać do ryżu, dodać pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe oraz obraną pokrojoną cebulę.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku , dodać majonez i wymieszać do połączenia składników.
Podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 18:57
bardzo taka lubie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat