Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jajko 6 szt
ser żółty 10 dag
marchewka 2 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
pieczarki marynowane 1 słoiczek
jabłka 1 szt.
cebula biała 1 szt
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie i przepłukać na sicie. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Marchewkę ugotować, obrać i pokroić w kostkę z resztą składników. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawić do smaku, następnie ozdobić ćwiartkami jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak