Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 0,5 szkl
kukurydza w puszce 4 łyżki
papryka czerwona 1
jajko ugotowane na twardo 2
por (biała część) do smaku
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Ryżowa

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek.
Krok 1 - Sałatka Ryżowa foto
2
Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka Ryżowa foto
3
Jaja również pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka Ryżowa foto
4
Kukurydzę odsączyć z zalewy, a pora pokroić w talarki.
Krok 4 - Sałatka Ryżowa foto
5
Wszystkie dotychczas pokrojone składniki połączyć w jednym naczyniu, wsypać kukurydzę, a na samym końcu dodać ryż.
Krok 5 - Sałatka Ryżowa foto
6
Całość dokładnie wymieszać z majonezem.
Krok 6 - Sałatka Ryżowa foto
7
Na samym końcu sałatkę doprawić solą i pieprzem.
Krok 7 - Sałatka Ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 15.08.2013 12:21
smaczna taka sałatka
Mira85 15.08.2013 11:37
sałatka rewelacja
marcia7 15.08.2013 11:27
ciekawy pomysł na sałakę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak