Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • por

    1/2 szt
  • siekana natka

    ok3 łyżki
  • jabłko

    1 szt
  • musztarda

    ok2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • majonez

  • sól

  • pieprz

  • jaja na twardo

    4 szt
  • ryż

    2 (na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka, ogórki i obrane jabłko pokroić w kostkę. Pora obrać i pokroić w półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki dodać do ryżu i wymieszać.Niewielką albo raczej wg uznania ilość majonezu połączyć ze śmietaną i musztardą. Dodać do sałatki. Część można zostawić do polania po wierzchu. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 15.04.2013 16:36
napewno pyszna sałatka
Magda24 15.04.2013 14:47
pożywna i dobra
Renata9 15.04.2013 14:42
Fajna ta sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat