Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 5 sztuk
wędlina ok. 20 dag
jajko 5 sztuk
papryka konserwowa 2-3 kawałki
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
ketchup
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. W kostkę pokroić też wędlinę i ogórki konserwowe.

Wszystkie przygotowane składniki dodać do ryżu, dodać też majonez i doprawić do smaku.
Po wierzchu sałatkę polać ketchupem i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 03.11.2012 00:33
ciekawa sałatka
Katarzyna87 02.11.2012 21:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak