Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • kukurydza

    1 puszka
  • por (biała część)

    1
  • mielonka tyrolska

    30 dag
  • majonez

    300 ml
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Mielonkę pokroić w drobną kostkę, a pora w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 30.03.2012 09:34
smaczna
teresa18 18.03.2012 18:24
apetyczna
Paweł10 18.03.2012 16:34
jadłem taką, jest pycha :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat