SAŁATKA RYŻOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    250 gram
  • szynka konserwowa

    300 gram
  • koperek

    1 pęczek
  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórek zielony

    2 szt
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ryżowy ugotować,odcedzić i wystudzić.Szynkę pokroić w kostkę.Ogórki obrać i też pokroić w kostkę.Kukurydzę odsączyć z zalewy.Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek.Majonez wymieszać z jogurtem i dodać przeciśnięty czosnek.sałatkę polać sosem majonezowym i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margaretkaw 16.08.2013 17:38
Smaczna i pożywna :)
Bernadeta1 31.05.2013 14:48
bardzo smacznie wyglada
Grażyna13 26.03.2013 15:47
pycha, moje smaki !
Grazyna0211 24.03.2013 16:43
smaczna i szybka sałatka
Bernadeta 05.03.2013 07:39
pyszna sałatka
Pani Domu 19.01.2013 08:14
fajna sałatka
Krystyna32 01.12.2012 22:49
pycha
bursztynek 22.10.2012 22:29
makaronu ryżowego w takim zestawieniu nie robiłam i nie jadłam
Ibag24 09.10.2012 11:08
pycha
Anna152 06.03.2012 07:22
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat