Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
jabłka
ogórek zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rybna

SKŁADNIKI: pół kilograma białej ryby, półtorej szklanki wody, 1 cebula, 1 łyżeczka soli, 2 obrane jabłka pokrojone w kostkę, 1 obrany i pokrojony w kostkę mały ogórek, 1 posiekany mały kawałek selera - dodaliśmy naciowy, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, pół łyżeczki maggi, pół łyżeczki bardzo drobno posiekanej cebuli, 3 łyżki majonezu, 2 jajka na twardo, liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę ugotować z dodatkiem cebuli w osolonej wodzie. Dokładnie osączyć, podzielić na płatki i przełożyć do salaterki. Dodać jabłka, ogórek oraz seler. Dokładnie wymieszać. Posypać natką i cebulą. Pokropić maggi, dodać majonez, lekko wymieszać. Na talerzyki z ułożonymi liśćmi sałaty przełożyć sałatkę. Przybrać posiekanym jajkami. Sałatkę podawać schłodzoną ze świeżym białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 03.02.2013 23:55
Wygląda apetycznie
Kate131 09.12.2011 09:42
apetyczna
Jolanta40 21.12.2010 13:28
coś dla mnie :)
Ntalia 03.12.2010 09:07
Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak