Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka różności

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 150 g
oliwki zielone 10 sztuk
suszone pomidory 10 sztuk
feta 90 g
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
pieprz 2 szczypty
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka różności

Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu. Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej. Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.02.2014 19:17
apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak