Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rozmaitości

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg (pieczona)
jaja 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
ser feta 100 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek (ze szczypiorkiem)
jogurt naturalny 1 mały kubeczek
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rozmaitości

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka kroimy w kostkę, ser drobno siekamy.
Krok 1 - Sałatka rozmaitości foto
2
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ugotowane jajka i dymkę siekamy drobno. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 2 - Sałatka rozmaitości foto
3
Majonez mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem w osobnej miseczce. Zalewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Smacznego! :)
Krok 3 - Sałatka rozmaitości foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.09.2015 23:06
smaczna sałatka
Renata9 26.09.2015 20:16
Fajna sałatka :-)
engie23 26.09.2015 17:07
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak