Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rozmaitości

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 150 g
kukurydza w puszce 1/4 puszki
oliwki zielone 10 sztuk
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rozmaitości

Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu. Kukurydzę i oliwki odcedzamy z zalewy. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej. Obrany i rozgnieciony ząbek czosnku dodajemy do jogurtu i majonezu mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.02.2014 19:19
ale kolorowa
Monika-twin 28.02.2014 19:02
rewelacja,proste smaczne i zdrowe!
Kuchenka 28.02.2014 18:30
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak