Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rosołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
pietruszka
seler 1/2
groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórek kiszony 2 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rosołowa

Wszystkie jarzyny są ugotowane w rosole. Jarzyny wyciągamy z rosołu i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos dajemy do sałatki. Można jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.01.2014 16:08
tez robię taką sałatkę z rosołowych warzyw,nauczyła mnie tego moja mama,nic się nie zmarnuje,a sałatka pycha
Dorian 27.07.2013 20:50
pyszna salatka
Grazyna0211 21.04.2013 15:33
dobry sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu
caralajna 07.02.2013 08:52
lubię sałatki warzywne
Anna138 23.01.2013 19:26
Pyszna
ben-ka 10.01.2013 10:36
widzę,że i u Ciebie warzywa się nie marnują:)
mirosława4 07.01.2013 21:49
dobra
RenataZ-et 10.10.2012 19:24
pyszna :)
emeslive 09.10.2012 20:42
Fajny pomysł - nic się nie zmarnuje. A warzywa w sałatce są znacznie ciekawsze niż zwykłe gotowane.
Henryka2 08.10.2012 17:22
Dobra sałatka.
eMMe 08.10.2012 17:03
świetny pomysł na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak