Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka prowansalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pomidory 5 szt
karczochy marynowane w zalewie 1 słoik
anchois 5 szt
ząbki czosnku 3 szt
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

do przybrania

oliwki czarne Smak 10 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka prowansalska

Pomidory umyć i pokroić na plasterki. Karczochy osączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki. Filety anchois drobno posiekać. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z 1/2 łyżeczki soli. Oliwę połączyć z octem, czosnkiem, solą i pieprzem oraz posiekaną natką. Pomidory, karczochy i posiekane filety przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, a następnie polać przygotowanym sosem. przybrać oliwkami i gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak