Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 opakowanie
  • jaja na twardo

    3 sztuki
  • ogórek konserwowy

    3 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Pora pokroić w półkrążki, posolić, odcisnąć.
Krok 2 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Tuńczyka osączyć, dodać do pora.
Krok 3 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Ugotowane na twardo jaja pokroić i dodać do sałatki.
Krok 4 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Dodać pokrojone i osączone ogórki.
Krok 5 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Dodać majonez i przyprawy.
Krok 6 - Sałatka porowa z tuńczykiem i jajem foto
Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat