Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
kapusta pekińska 0,5 szt
ogórki kiszone 3 szt
jajko 4 szt
pomidor 2 szt
majonez 9 łyżek
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
przyprawa gyros 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po grecku

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju z przyprawą gyros. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pomidory, ogórki, cebulę pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. W dużej salaterce ułożyć warstwami: filet, kapusta, 3 łyżki majonezu, ogórki, jajka, 3 łyżki majonezu, cebula, pomidory, 3 łyżki majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.12.2013 23:53
bardzo lubię
sylwia / sytofala 19.08.2011 13:40
jadłam w innej odsłonie , ale ta też do wypróbowania
Andzia1977
Andzia1977 11.07.2011 23:33
też taką robię i jest b.dobra
novita23 06.03.2011 17:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak