Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pikantna z serów
Przygotowujemy sos: ser pleśniowy rozcieramy widelcem, dodajemy śmietanę, sherry, pieprz i gałkę muszkatołową.
Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków, sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
ser ementaler | 20 dag |
ser górski | 10 dag |
ser gouda | 10 dag |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
ser pleśniowy | 15 dag |
śmietana | 1 szklanka |
sherry | 1/2 kieliszka |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
winogrona czerwone | 1 kiść |
winogrona białe | 1 kiście |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: