Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pikantna z serów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ementaler 20 dag
ser górski 10 dag
ser gouda 10 dag
orzechy włoskie 1 szklanka
ser pleśniowy 15 dag
śmietana 1 szklanka
sherry 1/2 kieliszka
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
winogrona czerwone 1 kiść
winogrona białe 1 kiście

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pikantna z serów

Opłukane winogrona kroimy na połowę, usuwamy pestki, dodajemy orzechy i pokrojone w drobna kostkę sery, składniki lekko mieszamy.
Przygotowujemy sos: ser pleśniowy rozcieramy widelcem, dodajemy śmietanę, sherry, pieprz i gałkę muszkatołową.
Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków, sos podajemy oddzielnie w sosjerce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak