Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarnkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ser żółty 300 g
jogurt bałkański 300 g
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
ogórki konserwowe 1/2 dużego słoika
margaryna 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
jaja 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarnkowa

1.
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce i podsmażyć na łyżce margaryny. Smażyć, aż cała woda z grzybów odparuje. Odstawić do ostygnięcia
2.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka ugotować na twardo i posiekać w kostkę. Ogórki również posiekać w kostkę. Całą zieleninę drobno posiekać.
3.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać schłodzoną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 21.09.2016 12:03
przepyszna sałatka :)
agnieszka214 21.09.2016 11:21
tak pyszna sałatke mogłabym zjesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak