Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowo-jajeczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
pieczarki 45 dag
majonez 3 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
sól do smaku
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowo-jajeczna

Pieczarki oczyścić, umyć i wysuszyć. Pokroić w pół-plasterki i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Podsmażyć z odrobiną przyprawy uniwersalnej i pieprzu. Jajka ugotować na twardo, po czym ostudzone obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z pieczarkami, majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 30.03.2015 23:28
szybka smaczna
Kuchenka 30.03.2015 19:23
bardzo mi się podoba
AgaS10 30.03.2015 18:18
Fajna sałatka :)
marenka 30.03.2015 18:17
muszę wypróbować...;-)
justynkag 30.03.2015 16:47
Super. Będę podobną robiła na święta
barbara11561 30.03.2015 16:15
pyszna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak