Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem do mięs na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pieczarki

    500 g
  • groszek mrożony

    300 g
  • cebula

    1
  • jajka

    3
  • koperek

    1/2 pęczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

Sos

  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    2-3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Pieczarki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ocet, sól i doprowadzamy do wrzenia. Na gotująca się wodę wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy na sicie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w grubszą kostkę.
Groszek gotujemy w lekko osolonej wodzie około 2-3 minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Cebulę, szczypiorek i koperek siekamy. Pokrojone warzywa mieszamy ze sobą.

Sos

Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną sałatkę chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 08.08.2017 16:58
smacznie wygląda ta zieleń w sałatce!
Ewelina1991 07.08.2017 18:11
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat