Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem i kaszą orkiszową

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna i pożywna sałatka na bazie pieczarek, z dodatkiem kaszy, tuńczyka i szczypiorku.

Składniki:

wszystkie składniki:

pieczarki 500 gramów
kasza orkiszowa 100 gramów
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki kiszone 4 sztuki
seler konserwowy 1 opakowanie
szczypiorek 1 pęczek
majonez 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem i kaszą orkiszową

Pieczarki oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 5 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia, a następnie pokroić w kostkę.
Kaszę orkiszową ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić, zostawić do wystudzenia.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz seler konserwowy. Dodać również posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Dodać majonez, przyprawić sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak