Sałatka pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dkg
  • Kukurydza z Puszki

    1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • ogórek konserwowy Smak

    4 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • ser żółty

    5 dkg
  • majonez

    1/2 szklanki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, kroimy na ćwiartki i obsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

Następnie osuszamy je z tłuszczu na ręczniku papierowym i odstawiamy do przestudzenia.

Jajka gotujemy a następnie obieramy i kroimy w kostkę,ogórki i pora również kroimy drobno.

Pora przelewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy kukurydzę i starty ser żółty.

Dodajemy majonez, odrobinę musztardy, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 06.01.2017 13:27
Robię podobną .Jest pyszna
berys18 05.01.2017 15:32
fajna, smaczna sałatka
pestka 05.01.2017 13:58
smaczna przystawka
dodi 05.01.2017 12:15
pyszniutka jest
anka1988 05.01.2017 11:56
smaczna sałatka
MonikaW 05.01.2017 10:49
Pyszna robię podobną
w mojej kuchni 05.01.2017 09:47
same pyszności do zjedzenia
Ewelina1991 05.01.2017 09:16
pyszna sałatka
Babeczka35 05.01.2017 06:53
Prosto i smacznie.
marta1371 04.01.2017 23:34
Smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat