Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pełna słońca

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 sztuka
ogórek 1 sztuka
mozzarella 25 dag
oliwki
kukurydza w puszce 1 sztuka
szczypiorek 4 łyżka
sos do sałatek 1 opakowanie
olej rzepakowy 3 łyżka
woda 4 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pełna słońca

Pomidory dokładnie myjemy, wycinamy szypułki. Każdego pomidora kroimy w poprzek na 3 części, a każdy tak powstały plaster na 8-10 kawałków.

Ogórka obieramy, przecinamy na pół, a każdą połówkę wzdłuż na 3 części. Każdy kawałek siekamy w drobne talarki.

Mozzarellę kroimy w cienkie kwadraciki o boku około 1 cm.

Do ogórka dodajemy pomidory, mozzarellę, odsączone z zalewy oliwki z czosnkiem, szczypiorek oraz kukurydzę.

Do oleju dodajemy wodę i sos sałatkowy. Dokładnie mieszamy, wlewamy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Sałatkę wkładamy na 30 minut do lodówki. Przed podaniem przekładamy do szklanek lub niewielkich pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.05.2014 23:55
Pyszniutka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak