Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pekinka z fasolą gotowaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
oliwki czarne 1/3 szklanki
oliwki zielone 1/3 szklanki
papryczka chili 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
feta 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
fasola biała z puszki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pekinka z fasolą gotowaną

Kapustę myję i drobno szatkuję. Wkładam do miski, dodaję ugotowaną fasolę, obraną i pokrojoną cebulkę czerwoną. Oliwki odsączam na sitku i tez dodaję. Papryczkę chili kroję w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Ser feta kroję w kostkę, radzę to zrobić ostrym nożem nie będzie się sklejać. Na końcu dodaję majonez, solę, pieprzę i całość mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.05.2013 17:21
super sałatka,swietne połączenie składników
ONY_za_kare 02.05.2013 07:48
Palce lizać!
Alex_M 29.04.2013 09:44
pyszna sałateczka :)
Konczi 28.04.2013 21:31
pysznie sie prezentuje
Ola1984 28.04.2013 16:53
Ciekawe połączenie smaków. Fajna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak