Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo- szparagowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 20 sztuk strączków
papryka czerwona pół sztuki
papryka żółta pół sztuki
papryka zielona pół sztuki
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
szczypiorek odrobina
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo- szparagowa

Kroki postępowania

1
Najpierw w osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową na półtwardo.
Krok 1 - Sałatka paprykowo- szparagowa foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i w krążki kroimy cebulę, aby się zrumieniła.
Krok 2 - Sałatka paprykowo- szparagowa foto
3
Następnie dodajemy pociętą na pół szparagę oraz oczyszczoną marchew startą na grubych oczkach.
Krok 3 - Sałatka paprykowo- szparagowa foto
4
Następnie dodajemy trzy kolory papryk pokrojone w kostkę. Wszystko razem smażymy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki i posypujemy szczypiorkiem.
Krok 4 - Sałatka paprykowo- szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak