Sałatka papryką, ryżem i kurczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1szt
  • papryka czerwona

    1szt
  • kukurydza

    1puszka
  • jogurt naturalny

    180 gram
  • majonez

    3łyżki
  • przyprawa curry

    łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka żółta

    1szt
  • ryż

    2torebeczki (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka umyć, osuszyć, drobno pokroić, podsmażyć na patelni(przyprawić solą i przyprawami - do kurczaka oraz kebab-gyros). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie - przestudzić. Paprykę zieloną, czerwoną oraz żółtą pokroić w drobną kostkę.
Podsmażonego fileta, ryż i papryki zmieszać w misce, dodać kukurydzę.

Sos do sałatki
Jogurt naturalny, 3 łyżki majonezu oraz łyżeczkę curry zmieszać. Sałatkę przed konsumpcją polewamy sosem według uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat