Sałatka papryką, ryżem i kurczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1szt
  • papryka czerwona

    1szt
  • kukurydza

    1puszka
  • jogurt naturalny

    180 gram
  • majonez

    3łyżki
  • przyprawa curry

    łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka żółta

    1szt
  • ryż

    2torebeczki (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka umyć, osuszyć, drobno pokroić, podsmażyć na patelni(przyprawić solą i przyprawami - do kurczaka oraz kebab-gyros). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie - przestudzić. Paprykę zieloną, czerwoną oraz żółtą pokroić w drobną kostkę.
Podsmażonego fileta, ryż i papryki zmieszać w misce, dodać kukurydzę.

Sos do sałatki
Jogurt naturalny, 3 łyżki majonezu oraz łyżeczkę curry zmieszać. Sałatkę przed konsumpcją polewamy sosem według uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 02.04.2011 13:13
bardzo ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat