Sałatka panzanella

Sałatka panzanella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    8 kromek
  • pomidory

    4
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2
  • czarne oliwki

    12 dag
  • natka pietruszki

    5 gałązek
  • ocet winny

    3 łyżki
  • oliwa

    filiżanka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • ogórek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw chleb kroimy w grubą kostkę rozsypujemy na blaszce polewamy troszkę oliwą i wstawiamy na 20 minut do piekarnika a w tym czasie możemy pomidory umyć i pokroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę , ogórka pokroić w kostkę drobno pokroić dymkę wraz ze szczypiorkiem , natkę posiekaj a oliwki odsącz z zalewy . Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z ciepłymi grzankami , potem jeszcze utrzyj 2 rodzaje octu z 4 łyżkami oliwy dopraw do smaku i tym sosem polej sałatkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 07.11.2012 11:54
świetna
babcia 07.11.2012 11:54
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat