Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić, ale efekt smaczny wg konsumentów.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • szynka konserwowa

    200 gramów
  • Cebulka perłowa marynowana Smak

    1 słoik
  • kukurydza

    1 puszka
  • ser żółty

    200 gramów
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • jajka duże

    5 sztuk
  • chrzan tarty Smak

    4 łyżeczki
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    6 łyżek
  • winogrona czerwone

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę.

Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka (ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach).

Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki.

Kukurydzę osączyłem z zalewy.

Natkę pietruszki drobno posiekałem.

Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz.

Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy twardego sera koziego oraz bezpestkowe czerwone winogrono.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat