Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić, ale efekt smaczny wg konsumentów.

Składniki:

Składniki:

szynka konserwowa 200 gramów
Cebulka perłowa marynowana Smak 1 słoik
kukurydza 1 puszka
ser żółty 200 gramów
jabłko kwaśne 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
jajka duże 5 sztuk
chrzan tarty Smak 4 łyżeczki
natka pietruszki 0.5 pęczka
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 6 łyżek
winogrona czerwone 200 gramów

Porada

W przepisie użyliśmy twardego sera koziego oraz bezpestkowe czerwone winogrono.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką

Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę.

Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka (ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach).

Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki.

Kukurydzę osączyłem z zalewy.

Natkę pietruszki drobno posiekałem.

Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz.

Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak