Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa z melonem i truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon 1 szt.
truskawki świeże 25 dag
jabłko kwaśne 1 szt.
mandarynki w puszce w zalewie 1 szt.
mięta liście 5 szt.
sok z połowy cytryny
brzoskwinie w puszce 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa z melonem i truskawkami

Melona umyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Truskawki umyć, większe owoce podzielić na pół i dodać do melona. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Brzoskwinie i mandarynki odsączyć z zalewy. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Miętę umyć i pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z miętą. Do zalewy z mandarynek wycisną sok z połowy cytryny i wymieszać. Zalewę połączyć z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 20.09.2010 11:42
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak