Sałatka owocowa w sosie balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka

  • pomarańcze

    2
  • kiwi

    2
  • brzoskwinie w puszce

    4 całe
  • banan

    2
  • grejpfrut

    czerwony 4-5 cząsetk
  • winogrona białe

    bezpestkowe

Sos

  • ocet balsamiczny

    3-4 łyżki
  • powidła śliwkowe

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy sos.
Do słoiczka wlewamy ocet dodajemy szczyptę soli, 1 łyżkę powideł i oliwę. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy zawartością do wymieszania składników. Odstawiamy.
Owoce myjemy obieramy , z pomarańczy i grejfruta zdejmujemy błonkę.
Banana i kiwi kroimy w plasterki.
Brzoskwinie w dość małe cząstki.
Pokrojone owoce rozkładamy na talerzu i polewamy sosem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 17.02.2016 18:50
najzdrowszy deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat