Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 2 szt
jabłko 1 szt
cytryna 1 szt
jaja 2 szt
seler 3 szt
orzechy włoskie 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
pietruszka posiekana 2 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka orzechowa

Jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać, 1 jajo przetrzeć przez sito, dodać oliwę, 3 łyżki wody i sos ziołowo-koperkowy, wymieszać. następne jajko obrać i pokroić w kostkę. Buraki umyć i ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Selery umyć, obrać, ugotować i zetrzeć na tarce. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie warzywa połączyć, dodać orzechy, posiekaną natkę i sos, wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.01.2012 21:27
tak? sa?atk? lubie z kotletami jajowymi
Roman5 15.01.2011 12:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak