Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowo-pomidorowa na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 3 kg
pomidory 2 kg
cebula 1 kg
cukier 2 szklanki
woda 2 szklanki
ocet 2 szklanki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowo-pomidorowa na zimę

Ogórki /możemy obrać ale nie koniecznie/ kroimy w plasterki. Pomidory i cebule obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa warstwami układamy w słoikach, dodając ziarna gorczycy. Z cukru, wody, octu i soli przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i przestygniętą zalewamy warzywa w słoikach. Pasteryzujemy ok. 15 min.
Do sałatki możemy użyć ogórków świeżych lub kiszonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.02.2013 21:59
Dobry pomysł na sałatkę na zimę
IZABELA29 02.09.2012 09:37
spróbuję ją zrobić
iziona 28.05.2012 07:40
Sezon przed nami więc przepis jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak