sałatka obiadowa z zielonych pomidorów i kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    1 kg.
  • kapusta włoska

    1 kg.
  • ogórki świeże

    1 kg.
  • jabłka

    1 kg.
  • cebula

    3/4 kg.
  • Zalewa:

  • ocet 10 %

    2 szkl.
  • woda

    2,5 szkl.
  • cukier

    2 szkl.
  • przyprawy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa oraz jabłka umyć,jabłka i ogórki obrać a następnie wszystkie warzywa poszatkować osolić,odstawić jak puszczą sok to odcisnąć,dodać starte na tarce o dużych oczkach jabłka i włożyć wszystko do gotującej się zalewy gotować przez 15min.a następnie wkładać do słoików szczelmie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 20.11.2013 00:15
smaczny sałatka na zimowy zapas
Wafelek2601 23.09.2012 09:09
Bardzo lubię zielone pomidory, z chęcią wykorzystam Twój przepis.
Seba 01.06.2012 11:06
pycha
Angelika10 17.12.2011 23:12
Świetna muszę wypróbować w przyszłym roku.
Robert10 28.09.2011 22:38
mam zielone pomidorki- muszę zrobić zapasy na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat