Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa z kapusty białej i buraczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg.
kapusta biała 1 kg.
marchew 1 kg.
cebula 1 kg.
Zalewa:
woda zimna 5 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1 szkl.
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa z kapusty białej i buraczków

Wszystkie warzywa obrać i opłukać .Buraczki i marchew zetrzeć surowe na tarce jarzynowej , kapustę poszatkować a cebulę pokroić w piórka . W dużym garnku przygotować zalewę wymieszać aż cukier się rozpuści i zagotować a następnie wrzucić pokrojone warzywa , przykryć i dusić 30 min. co jakiś czas mieszając . Po tym czasie jeszcze gorącą sałatkę , nakładać do umytych słoików i szczelnie zakręcać . Pasteryzować od zagotowania się wody 15 min. Wyjąć i odstawić do góry dnem , po wystudzeniu wynieść w chłodne miejsce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.11.2014 16:45
Do obiadku super :)
Futka 14.11.2014 12:33
Świetna sałatka - idealna do obiadku :)
Kejti 01.11.2014 15:42
Zapasy zrobione :-)
barbara11561 29.10.2014 19:39
też taka robię,bardzo ją lubimy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak