Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko kwaśne

    1 duże
  • cebula czerwona

    1 duża
  • sok z cytryny

    1 1 sztuki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą.

Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.

Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.

Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.

Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.

Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sezamek 22.06.2017 15:26
moja ulubiona :)
pestka 22.06.2017 14:50
lubię taką sałatkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat