Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłko kwaśne
1 duże -
cebula czerwona
1 duża -
sok z cytryny
1 1 sztuki -
oliwa
2-3 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz
-
cukier
Przepis i sposób przygotowania Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty
Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.
Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.
Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.
Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.
Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić w lodówce.
Komentarze (2)