Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 duże
cebula czerwona 1 duża
sok z cytryny 1 1 sztuki
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty

Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą.

Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.

Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.

Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.

Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.

Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 22.06.2017 15:26
moja ulubiona :)
pestka 22.06.2017 14:50
lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak