Sałatka obiadowa octowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patisony marynowane

    1 słoik
  • pomidor

    2 szt
  • ogórek zielony

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

  • Szczypiorek cienki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka kroimy w kostkę .Patisony kroimy w plasterki . Pomidora myjemy kroimy w kostkę .Paprykę czerwoną pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w plasterki potem na kilka cześci.Składniki mieszamy z posiekanym szczypiorkiem . Do sałatki dodajemy kilka łyżek zalewy z patisonów marynowanych , Tak aby pokryć wszystkie warzywa .Mieszamy wstawiamy do lodówki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 03.09.2011 06:26
Ozdabiamy natką pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat