Sałatka obiadowa niedzielna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/3 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • korniszony

    3 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • pieprz

  • oliwa

  • pieczarki marynowane

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 11.05.2013 08:17
prosta i smaczna
kasiaw 04.08.2012 21:08
świetna
jolanta19 16.04.2012 17:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat