Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
ogórek sałatkowy 1-2 szt
jarmuż 1 listek
sałata masłowa 4 listki
ser feta 1/2 poakowania
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwki zielone 6 szt
jogurt grecki 3 łyźki
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
rukola 1 garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa

Sałatę ,jarmuż i rukolę umyć ,osuszyć i rozdrobnić.
Ogórki obrać,umyć i pokroić w cieniutkie kostki.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę.Oliwki pokroić dowolnie.
Sr feta pokroić w kostkę.
Do porwanych sałat dodać ogórki,pomidory, ser, oliwki .
Przyprawić pieprzem ,solą i skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Dodać jogurt.Podawać z ziemniakami i mięsem do obiadu,lub jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak